Mikrogrønt

Produktionsform

Frøene indeholder i sig selv al den næring de skal bruge for at vokse. Det eneste vi tilfører i processen fra frø til plante, er derfor vand og lys. Vi tilpasser til optimal lufttemperaturen, luftfugtigheden og lysforhold.

Produktionen af mikrogrønt kan justeres på kort basis på grund af den korte vækstperiode på mellem 10 dage til 3 uger, afhængig af typen af mikrogrønt. Vi kan derfor levere frisk mikrogrønt på bestilling. For at bevare friskheden leveres de samme dag som de er høstet. Køber du mikrogrønt fra Rø Jordbrug er den lokale produktion med kort vej fra jord til bord omdrejningspunktet.

Hvad er mikrogrønt?

Mikrogrønt er små spiselige planter som høstes allerede når det allerførste sæt blade er sprunget ud. Selv om planterne er små, så er de fulde af både smag og næring. Studier fra Journal of Food Composition and Analysis og Journal of Agricultural and Food Chemistry har vist, at mikrogrønt indeholder betydeligt større mængder af vitaminer og mineraler pr 100 g frisk plante, end planten i fuldvoksen udgave. 

Udover det store næringsværdi indhold, så har de små planter endvidere også en kraftig og intens smag. Nogle er stærke, andre har nøddeagtig smag, nogle er mere milde og andre er fx syrlige. Fælles er, at de smager af meget, og at de har samme smagsprofil som den fuldvoksne plante.


Anvendelse

Er du på jagt efter en råvare som nærmest kan det hele, så er mikrogrønt et godt bud. De er større end spirer, men mindre end baby-grønt. Og med deres flotte farver kan de derfor give enhver servering en flot og spændende afslutning, eller de kan fungere som en selvstændig ingrediens i en salat eller fx en smoothie.